Binc taxeert vastgoed voor diverse doeleinden zoals financiering, fiscale doeleinden en bijvoorbeeld aan- of verkoopbeslissing. Dit zijn oa winkels, kantoren, bedrijfspanden, landgoederen, (rijks)monumenten en huurwoningen van beleggers.

In overleg met de opdrachtgever wordt het doel van de taxatie en de definitie van het waarde-begrip vastgesteld. Naar aanleiding hiervan kan een objectieve waarde-vaststelling worden gemaakt.

In de uitgebreide rapportages wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat belanghebbenden minder bekend zijn met de locatie en het object. De foto’s en de omschrijving zijn daarom net zo transparant als de waarde-onderbouwing.

Binc Taxaties heeft een grote variëteit aan opdrachtgevers met diverse achtergronden. Vanuit de vastgoedsector zijn dat onder meer particuliere- en institutionele beleggers. In de financiële sector zijn dat vastgoedfinanciers  en overige financieringsinstellingen. Ook zijn diverse gemeentes vaste opdrachtgevers van Binc Taxaties.

Binc Taxaties werkt samen met ING Bank, ABN AMRO en RABOBANK.

Daarnaast werkt Binc Taxaties ook samen met onder meer RNHB, Handelsbanken, Nester Smart Finance, SolidBriQ, Domivest, De Nederlandse, Mogelijk, Casarion, Volksbank, SNS, Regiobank en DCMF.

Binc Taxaties is aangesloten bij het Taxatie Management Instituut (TMI). TMI is toonaangevend als het om de kwaliteitsstandaard gaat. Taxateurs kunnen hiermee op uniforme wijze, volgens vaste uitgangspunten waarderen en over veel data beschikken. Alle taxateurs van Binc Taxaties staan ingeschreven als gecertificeerd taxateur bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT).