22/3/2021

Binc Bedrijfshuisvesting en Drieklomp Makelaars zijn een samenwerking aangegaan waarmee ze de dienstverlening naar hun klanten verder kunnen optimaliseren. Binc als professional op het gebied van bedrijfshuisvesting met jarenlange ervaring en Drieklomp als expert in het luxe segment. De bedrijven brengen een uitgebreid netwerk, kennis en ervaring mee, en zitten op één lijn qua werkwijze. Daarbij staan persoonlijke aandacht, zorgvuldigheid en eerlijke dienstverlening centraal.

Bij Drieklomp was er al langer een behoefte om de dienstverlening op het gebied van bedrijfsmatig vastgoed uit te breiden. Binc Bedrijfshuisvesting wilde graag het netwerk vergroten. Eigenaar Tjeerd de Boorder was op zoek naar een stabiele partner om een groter gemeenschappelijk doel te bereiken. Met de samenwerking kan Drieklomp klanten beter bedienen. Vanuit de klantenkring, veelal ondernemers, kwam namelijk steeds vaker de vraag of de makelaar ze ook kon begeleiden bij vraagstukken en huisvesting op het gebied van bedrijfsmatig vastgoed.

Het werkgebied van beide makelaars kent een grote overlap. De Utrechtse Heuvelrug, De Veluwe en Het Gooi, daar is het leeuwendeel van het aanbod te vinden. Binc bemiddelt in diverse bedrijfspanden, waaronder winkels, kantoren en bedrijfshallen; Drieklomp staat bekend om bijzonder vastgoed. Tjeerd de Boorder kiest bewust voor een breed portfolio. Hij wil zijn klanten alles kunnen bieden in de regio. In 2013 richtte hij Binc Bedrijfshuisvesting op, na jarenlange kennis en ervaring te hebben opgedaan in het commercieel vastgoed. Hij heeft zich omringd met een uitgebreid netwerk van professionals. Professionals op het gebied van juridische aspecten, duurzaamheid en op bouwtechnisch vlak. Binc kent de regionale markt als geen ander, beschikt over gedetailleerde kennis van de vigerende regels en heeft een uitgebreid relatienetwerk, door heel Nederland.

De samenwerking tussen de bedrijven voelde daarom als een logische stap. De Boorder: “We merkten dat we deels dezelfde klanten bedienen. Bovendien zitten we qua dienstverlening op één lijn. Persoonlijke aandacht, gedegen advies en flexibiliteit vinden we beide een groot goed. Drieklomp is een familiebedrijf, en dat merk je aan de dienstverlening. Met die persoonlijke aandacht onderscheiden we ons van andere makelaars. Klanten mogen me altijd bellen, ook in het weekend of ’s avonds.” Beide verstaan hun vak, en halen voldoening uit een deal die voor alle partijen tot tevredenheid is. “Wanneer beide partijen naar volle tevredenheid een handtekening onder een overeenkomst kunnen zetten, is dat de kers op de taart.”

Naast taxatie en aan- en verkoop, zullen de makelaars steeds meer een adviserende rol krijgen. “De nieuwe realiteit in de markt zal tot nieuwe vragen leiden. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om het zoeken naar geschikte kantoorlocaties, of het zoeken naar een nieuwe bestemming voor winkelpanden,” aldus De Boorder. “Niet alle winkelpanden zullen hun functie kunnen behouden. Dat geldt ook voor sommige kantoren. Het pand omvormen naar woonruimte is in sommige gevallen echter geen optie. Dan moet je op zoek naar een andere invulling.”

Drieklomp en Binc Bedrijfshuisvesting blijven naast elkaar bestaan.