Vorige | Volgende

Utrechtseweg 84 b Zeist

Huurprijs excl. BTW € 150.000 per jaar

Neem contact met ons op

030-662 44 38

info@bincbhv.nl

Omschrijving

Algemeen: De eerste eigenaar van villa Beeklust was een suikerraffinadeur uit Amsterdam, die Barend Hulshof jr. heette. Na zijn overlijden werd zijn weduwe Hillegonda Geertruida Hulshof-Heemskerk eigenaresse, die Beeklust aan haar zoon verkocht. Uit de begintijd van het huis is een afbeelding bewaard gebleven van de hand van P.J. Lutgers uit 1869. (zie voorzijde van deze informatie). In 1901 komt...

Kenmerken

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Beschikbaar
Opp kantoorruimte
853 m²

Omschrijving

Algemeen:
De eerste eigenaar van villa Beeklust was een suikerraffinadeur uit Amsterdam, die Barend Hulshof jr. heette. Na zijn overlijden werd zijn weduwe Hillegonda Geertruida Hulshof-Heemskerk eigenaresse, die Beeklust aan haar zoon verkocht. Uit de begintijd van het huis is een afbeelding bewaard gebleven van de hand van P.J. Lutgers uit 1869. (zie voorzijde van deze informatie).
In 1901 komt de buitenplaats in het bezit van Arnolda van Markwijk Kooy, echtgenote van Carel van Notten, en familie van Johan Hendrik van Markwijk Kooy, die op 'Ma Retraite' woonde. Deze eigenaresse liet in 1902 en 1903 het één en ander bijbouwen en verbouwen en verkocht Beeklust in 1906 aan de wed. Johanna Jacoba van der Vliet-Borski uit Overveen (bij Bloemendaal). Ook zij liet het huis uitbreiden en alle roedenschuiframen vervangen door grotere driedelige vensters. Een mooie tuin en een parkbos met de toen gebruikelijke slingervijver er omheen werd aangelegd door Samuel A. van Lunteren (geb. 1813).
In 1919 werd Beeklust eigendom van de vereniging Bartiméus, die zich als doel had gesteld 'de bevordering van Christelijke opvoeding en onderwijs voor blinde kinderen en jongelieden.'

Het witgepleisterde klassieke herenhuis van rond 1860 is verhoogd gelegen in een landschapspark met vijver. Het huis is bewust in een bocht van de Utrechtseweg gesitueerd. Vanaf de weg is er zo vanuit het noordwesten een zichtas op de voorgevel. Ook bestaan zichtlijnen vanaf het huis over de erachter gelegen vijver haaks op de Utrechtseweg. De villa heeft grotendeels zijn 19de-eeuwse uiterlijk behouden.

De villa is aan de buitenzijde geheel opnieuw gestukadoord. De buitenwanden zijn aan de binnenzijde voorzien van een geïsoleerde voorzetwand. In deze wand is wandverwarming toegepast. De warmtevoorziening is een warmteterugwinning via een aardwarmtepomp. Villa Beeklust is een prachtig voorbeeld van hoe je een monument duurzaam en gasloos kan restaureren.

Locatie:
Villa Beeklust ligt rechts van Stenia aan de zuidkant van de Utrechtseweg. De Utrechtseweg is onderdeel provinciale verbindingsroute tussen Utrecht en Zeist/Driebergen. Bij Utrecht en Zeist heeft de zijn er perfecte aansluitmogelijkheden op de snelwegen A12, A27 en A28.
Het centrum van Zeist ligt in de directe nabijheid.
Verder zijn er diverse busverbindingen met dichtbij een halte welke voor een makkelijke bereikbaarheid van de NS stations in Zeist en Utrecht zorgen.

Indeling:
In deze informatie zijn plattegronden opgenomen die een goede weergave geven van de indeling.

Oppervlakte:
Het totale beschikbare oppervlak is 853,59 m2 V.V.O. en het is als volgt samengesteld:

Souterrain 217,05 m2
Begane grond 236,47 m2
Eerste etage 199,16 m2
Tweede etage 200,91 m2

Van het pand is op verzoek een meetstaat ter inzage beschikbaar o.b.v. NEN 2580.

Voorzieningen:
- Wandverwarming aangevuld met radiatoren
- Behoudens in het souterrain zijn er op elke etage sanitaire voorzieningen en een pantry/keuken
- De warmtevoorziening is een warmteterugwinning via een aardwarmtepomp.
- Representatieve entree met veel natuursteen
- Bij de restauratie zijn veel authentieke details bewaard en hersteld
- Databekabeling
- Serverruimte
- Ruim parkeerterrein
- Laadpunt voor auto's

Parkeren:
Op het voor het pand aangelegde terrein zijn ca. 15 parkeerplaatsen beschikbaar. Nabij de entree is een oplaadpunt voor auto's beschikbaar.

Huurprijs:
€ 150.000,- per jaar, te vermeerderen met BTW

Voorschot servicekosten:
Huurder wordt zelf contractant van de betreffende nuts- en onderhoudsbedrijven voor ondermeer de installaties, tuin en parkeerterrein.

Huurbetaling:
Per kwartaal vooruit.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum op basis van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex, reeks CPI-alle huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Huurgarantie:
Een bankgarantie ter grootte van een volledige bruto kwartaalverplichting.

Huur- en verlengingstermijnen:
5 jaar, verlenging voor telkens 5 jaar.

Huurcontract:
Op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ).

Aanvaarding:
Begin 2020.

BTW:
Indien huurder niet aan het "90%-criterium" voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor de verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

Bijzonderheden:
Deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verhuurder.
Bronnen voor de gebruikte informatie zijn: Utrechtse Buitenplaatsen.nl; Kasteleninutrecht.nl; Aannemer Driesten Hartkamp

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
BTW belast
ja
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
853 m²
In units vanaf
853 m²
Perceel
1 m²

Indeling

Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, Te openen ramen, Kabelgoten, Systeemplafond, Toilet, Pantry, Verwarming, Kamerindeling

Foto's