Vorige | Volgende
Verhuurd

Amersfoortseweg 10 F Zeist

Dit bedrijfsobject is verhuurd

Neem contact met ons op

030-6624438

info@bincbhv.nl

Omschrijving

Algemeen: Nadat het jaren als horecapand heeft gediend is het voormalige stationsgebouw "Huis ter Heide" met zeer veel passie en aandacht voor details, geheel gerestaureerd. Hierdoor is een vervallen pand weer in volle glorie hersteld en herkenbaar als stationsgebouw. De locomotief staat letterlijk weer voor de deur voor vertrek naar een nieuwe toekomst! Een toekomst waarin het de gebruiker aan...

Kenmerken

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verhuurd
Opp kantoorruimte
315 m²

Omschrijving

Algemeen:
Nadat het jaren als horecapand heeft gediend is het voormalige stationsgebouw "Huis ter Heide" met zeer veel passie en aandacht voor details, geheel gerestaureerd. Hierdoor is een vervallen pand weer in volle glorie hersteld en herkenbaar als stationsgebouw. De locomotief staat letterlijk weer voor de deur voor vertrek naar een nieuwe toekomst!
Een toekomst waarin het de gebruiker aan niets zal ontbreken. Volledig vernieuwd en gerestaureerd interieur, gereinigde en opnieuw gevoegde buiten gevels, nieuwe kozijnen bezet met isolerend glas, nieuwe installaties, uitbouw met een passend ontwerp. Volledig nieuw aangelegd buitenterrein met perron. Te veel om op te noemen en een bezichtiging meer dan waard.
Het biedt veel mogelijkheden. Kantoor, al dan niet gecombineerd met wonen, is er zo n.

Historie:
Tot 1949 bezat Zeist nog drie stations: Bosch en Duin, Huis ter Heide en Zeist. Deze stations lagen aan de thans niet meer bestaande spoorlijn Bilthoven-Zeist. Deze lokaalspoorweg werd in 1901 geopend. De spoorweg kruiste de Amersfoortseweg en bij deze spoorwegovergang werd in 1902 een dienstwoning voor de stationschef met een wachtkamer voor de reizigers gebouwd. Het spoor Bilthoven Zeist was een drukke lijn. In 1901 werden ongeveer 70.000 reizigers over dit spoor vervoerd. Het station bood voor de reizigers uitstekende overstapgelegenheid van de trein op de tram of bus en omgekeerd. Het stationsgebouw was dan ook al snel te klein voor al die passagiers en daarom werd in 1911 woonhuisgedeelte tevens in gebruik genomen als station. In 1912 werd de spoorlijn tussen Bilthoven en Zeist zelfs verdubbeld om alle spoor.
Dat was nog niet het einde van de groei want het werd nog drukker bij het station Huis ter Heide toen in 1914 de tramlijn Zeist-Amersfoort via Huis ter Heide werd geopend.
Tussen 1906 en 1927 lag er bovendien het Geniespoor, dat het militaire Kamp van Zeist met het station verbond. Tot slot vond de spoorlijn Bilthoven-Zeist druk goederenvervoer plaats. Om als dat verkeer goed te kunnen herbergen werd het stationsemplacement een aantal keer vergroot.
(bron: Geheugen van Zeist)

Locatie:
De Amersfoortseweg is de doorgaande provinciale weg N237 tussen Utrecht en Zeist aan de ene zijde en Amersfoort aan de andere zijde. De Amersfoortseweg sluit op diverse plaatsen aan op de A27 en op de A28. De snelwegen hebben op hun beurt weer goede aansluitingen op vele andere snelwegen. De bereikbaarheid per auto is dan ook perfect.
De locatie ligt aan de rand van de bebouwde kom van Zeist.

Indeling:
Bij de restauratie is ook een fraaie uitbouw gerealiseerd met veel glas rondom en met een ruime kelder. De etage is voorbereid voor bewoning. Voor de juiste indeling verwijzen wij graag naar de plattegronden.

Oppervlakte:
Begane grond ca. 180 m.
Etage ca. 78 m.
Souterrain ca. 57 m.
Totaal ca. 315 m
De bovenvermelde metrage is uitsluitend indicatief. Het object is niet conform NEN 2580 gemeten, derhalve kan geen enkel recht worden ontleend aan de genoemde metrage.

Voorzieningen:
Het geheel is voorzien van volledig nieuwe installaties met eigen aansluitingen op de nutsvoorzieningen

Kadastrale aanduiding:
Gemeente : Zeist.
Sectie : H
Nummer : 4732.
Groot : 1.080 m

Parkeren:
Achter het pand bevindt zich een zeer ruim eigen parkeerterrein.
In stijl opnieuw aangelegd met klinkerverharding en beplanting.

Bestemming:
Het uiteindelijk gebruik bespreken wij graag met de belangstellende.

Huurprijs:
De huurprijs is op aanvraag.

Voorschot servicekosten:
Huurder wordt zelf contractant van de betreffende Nutsbedrijven.

Huurbetaling:
Per maand vooruit.

Huurprijsaanpassing:
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na huuringangsdatum op basis van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex, reeks CPI-alle huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Huurgarantie:
Een bankgarantie ter grootte van drie maanden huurverplichting, te vermeerderen met BTW.

Huur- en verlengingstermijnen:
5 Jaar met aansluitende verlengingsperioden van 5 jaar.

Huurcontract:
Op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ)

Aanvaarding:
Op korte termijn.

BTW:
Indien huurder niet aan het "90%-criterium" voldoet, zal er van rechtswege sprake zijn van omzetbelasting vrijgestelde verhuur. Alsdan wordt de overeengekomen huurprijs, exclusief omzetbelasting, zodanig verhoogd dat het voor de verhuurder ontstane nadeel wordt gecompenseerd.

Bijzonderheden:
- Gezien de staat waarin het gebouw zich bevindt en de betrokkenheid van de eigenaar bij het pand zal
het voorgenomen gebruik en onderzoek naar gebruiker worden meegewogen bij de toewijzing.
- Het betreft een gemeentelijk monument.
- Deze informatie wordt u verstrekt onder voorbehoud van goedkeuring door verhuurder

Kenmerken

Overdracht

Status
Verhuurd
BTW belast
ja
Conditie Service kosten
per vierkante meter per jaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort object
Kantoorruimte
Type
Kantoorruimte
Bouwtype
Bestaande bouw
Mogelijke functie(s)
Kantoorruimte

Oppervlakten en inhoud

Opp kantoorruimte
315 m²
In units vanaf
315 m²
Perceel
1.080 m²

Indeling

Aantal verdiepingen
3
Voorzieningen
Te openen ramen, Toilet, Verwarming, Kamerindeling

Foto's